Tomat- och rosmarinkyckling

Serverar: 4 portioner

Kycklingbenen tillagas i en mustig tomatsås med oliver och potatis.

Ingredienser

  • 3 msk olivolja
  • 8 kycklingben utan skinn
  • 1 rödlök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 rosmarinkvist + kvistar till garnering
  • 1 dl vitt vin
  • 400 g krossade tomater på burk
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 2 potatisar, skurna i munsbitar
  • 1 dl svarta oliver, skivade
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna på medelvärme. Bryn kycklingbenen fyra-fem minuter i omgångar tills de är gyllene och lägg dem i en ugnsfast form.
    2. Häll resten av oljan i stekpannan och fräs lök och vitlök cirka två-tre minuter. Tillsätt rosmarin och vin och fräs två-tre minuter tills vinet har reducerats. Tillsätt krossade tomater, buljong, potatis och oliver och blanda ordentligt.
    3. Häll tomatsåsen över kycklingen och stek i ugnen cirka 40 minuter, tills kycklingen är genomstekt och potatisarna färdiga. Garnera med rosmarinkvistar och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben