Citron- och rosmarinkyckling

Serverar: 4 portioner

Ugnsstekta kycklinglår med smak av citron och rosmarin.

Ingredienser

  • Ca 900 g kycklinglår
  • ½ citron
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk färsk hackad rosmarin
  • 25 g smält smör
  • 1 tsk worcestersås
  • Sås
  • 2 dl silad sky
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk brun redning, Maizena
  • 1 tsk honung
  • Salt
  • Peppar
  • Servera med
  • Sallad
  • Kokt ris eller quinoa
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Torka av kycklinglåren och gnid in dem med en ½ citron och lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och krydda med peppar och rosmarin. Pensla kycklinglåren med smält smör blandat med worcestersås.
    3. Stek kycklingen i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter. Kontrollera att köttsaften är ofärgad.
    4. Sås: Sila stekskyn och blanda med lätt crème fraiche i en kastrull och koka upp. Vispa ner brun redning och koka i 3 minuter. Smaka av med honung, salt och peppar. Servera med sallad och kokt quinoa eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben