Citron och rosmarinkyckling á la Viktväktarna

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Underbart god, mager och kalorisnål allt i ett rätt.

Ingredienser

  • 800 g kycklinglår eller kycklingfilé
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 tsk socker
  • 3 klyftor vitlök, pressade
  • Färsk rosmarin, några kvistar
  • Salt
  • Peppar
  • 1 citron i klyftor
  • 150 g rödlök i klyftor
  • 800 g potatis i skivor
  • 400 g morötter i bitar
  • 2-3 msk olivolja
  • Salt
  • Franska örter
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingdelarna en gång. Lägg dem i en plastpåse.
    2. Blanda olivolja, balsamvinäger, socker, vitlök, rikligt med rosmarin, salt och peppar. Häll marinaden över kycklingen. Låt kycklingen ligga i marinaden minst en timme, gärna över natten.
    3. Lägg kycklingdelarna i en långpanna. Lägg citronklyftorna och rödlöken runtom. Potatisen (gärna med skalet kvar) och morötterna ytterst i formen. Ringla över lite olja och salta på potatis, lök och morotsskivorna. Strö på lite franska örter.
    4. Stek i 225 grader i cirka 40 minuter. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben