Rosmarinskorpor med citron

Serverar: 20-25 portioner

Tid: 30 minuter

I orginalreceptet serveras detta som tillbehör till citrus- och vaniljmarinerade bär med turkisk yoghurt men dom är jättegoda bara som dom är.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 1 dl råsocker
  • 1 msk sirap, ljus
  • 1 msk rosmarin, färsk, hackad
  • 1 citron, det gula av skalet, rivet
  • 2 tsk bakpulver
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 msk psyllium (frön) Finns i hyllan bland fröer och bönor på livsmedelsbutiker
  • 2 msk linfrön
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 180 grader. Vispa smör, socker och sirap mjukt. Tillsätt resterande ingredienser och blanda väl. Rulla till två längder och lägg på plåt. Platta till lite och grädda 15 minuter. Skär i diagonala snittar när skorporna ännu är mjuka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben