Rosmarinspett med köttbullar

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

En mycket enkel rätt som man snabbt kan göra i ordning, med en fräsch sallad så är middagen klar på nolltid. Bra varma sommardagar, när det är för varmt för att laga mat.

Ingredienser

  • 400 g blandfärs
  • 1 finhackad lök
  • 2 tsk farinsocker
  • ½ msk paprikapulver
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak
  • 8 fina kvistar färsk rosmarin
  • Instruktioner

    1. Lägg köttfärsen i en bunke, blanda ner farinsocker, paprikapulver, finhackad lök, salt och peppar.
    2. Forma köttfärsen till 32 st köttbullar, Tag en rosmarinkvist och ta färsiktigt bort de nedersta bladen, så trär man 4 st köttbullar på den.
    3. Var lätt på hand så att kvistarna inte går sönder, forma de återstående 7 spetten, stek dem på medelvärme, i lite smör i en stekpanna, runt om i ca. 8-10 min. De går bra att även grilla dem.
    4. Serveras med en god sallad och ett gott bröd

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben