Rosmarinspett med köttbullar
En mycket enkel rätt som man snabbt kan göra i ordning, med en fräsch sallad så är middagen klar på nolltid. Bra varma sommardagar, när det är för varmt för att laga mat.
Ingredienser
400 g blandfärs
1 finhackad lök
2 tsk farinsocker
½ msk paprikapulver
Salt efter smak
Peppar efter smak
8 fina kvistar färsk rosmarin
Instruktioner
- Lägg köttfärsen i en bunke, blanda ner farinsocker, paprikapulver, finhackad lök, salt och peppar.
- Forma köttfärsen till 32 st köttbullar, Tag en rosmarinkvist och ta färsiktigt bort de nedersta bladen, så trär man 4 st köttbullar på den.
- Var lätt på hand så att kvistarna inte går sönder, forma de återstående 7 spetten, stek dem på medelvärme, i lite smör i en stekpanna, runt om i ca. 8-10 min. De går bra att även grilla dem.
- Serveras med en god sallad och ett gott bröd
Liknande recept
Kommentarer (0)