Rostad potatis med rosmarin och chili

Serverar: 4 portioner

Det här är goda knölar... Servera som tillbehör till grillat eller på buffébordet.

Ingredienser

  • 1 kg potatis, gärna jämnstora
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 2 st röd chilifrukt, delade
  • 8 st vitlöksklyftor
  • 1 st citron, skal av det gula
  • Flingsalt
  • Olivolja
  • Svartpeppar, rikligt
  • Instruktioner

    Ugn 200 grader. Tvätta och borsta potatisen. Det skall vara ganska små potatisar. Lägg dem i en skål tillsammans med färsk rosmarin, delad röda chilifrukter, och vitlöksklyftorna. Skala av det gula på citronen med potatisskalare. Lägg i skålen tillsammans med flingsalt, olivolja och generöst med svartpeppar. Rör om så att allt blandas. Häll ut i en långpanna och stek i ugnen i 50–60 minuter tills potatisen är mjuk inuti. Rör om någon gång under tiden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben