Rostade kryddiga kikärter
Gillar du kikärter är det här ett perfekt tilltugg.
De är kryddade med paprikapulver, men du kan välja din egen favoritkrydda.
Ingredienser
2 burkar kikärter à 400 g
4 vitlöksklyftor
½ dl olivolja
2 tsk paprikapulver
1 tsk salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250ºC.
- Spola av kikärterna och låt dem rinna av.
- Skala och finhacka vitlöken. Blanda med oljan.
- Häll ärterna i en långpanna. Häll vitlöksolja över och rör runt.
Rosta i mitten av ugnen i ca 15 minuter, skaka då och då.
- Ta ut och häll ut kikärterna på dubbelvikt hushållspapper. Krydda med paprikapulver. Kikärterna kan förvaras i ca 1 vecka om de ligger i en burk med lock i kylskåp.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Ett mycket gott snacks. (och nyttigare än chips) Tack för ett bra recept.
Jättegott men stämmer tiden för rostning? Jag rostade i dubbla tiden lätt sedan fettet rinna av och lätt det dessutom eftertorka i den avstängda ugnen. Ändå blev de inte krispiga som dem man köper. Får körai ugnen längre nästa gång.