Rostade primörer med krämig mathavre och gräslöksyoghurt

Serverar: 4 portioner

Säsongens grönsaker i en perfekt kombination med mathavre smaksatt med Karjohanssvamp och norrländsk ost, toppad med gräslöksyoghurt.

Ingredienser

  • 2 dl mathavremix, Gogreen
  • 200 g grön sparris
  • 5 salladslökar
  • 150 g knippmorötter
  • 100 g bondbönor
  • Rapsolja
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl riven västerbottensost
  • Gräslöksyoghurt
  • 1½ dl meze yoghurt
  • ½ dl finskuren gräslök
  • 1 tsk rivet limeskal
  • Solrosskott
  • Instruktioner

    1. Dela sparrisen på mitten. Skölj salladslöken och skär den i 3 bitar. Skala morötterna men lämna 2 cm av blasten kvar och förväll dem i lättsaltat vatten. Förväll bondbönorna tills de mjuknat, spola kallt och skala.
    2. Lägg grönsakerna i en form och blanda med lite rapsolja.
    3. Grilla grönsakerna i ugnen på 180 grader tills de är krispiga. Salta och peppra.
    4. Koka under tiden matvetemixen enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner riven västerbottensost.
    5. Blanda yoghurten med gräslök, rivet limekskal, salt och peppar.
    6. Lägg grönsakerna på tallrikar. Pressa mathavremixen i små portionsformar och stjälp upp dem. Toppa med gräslöksdipp och solrosskott.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben