Rostbiffssallad med aprikos och solrosfrö.

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

En sallad som är både matig och fräsch. Perfekt att ta med sig ut på picknicken.

Ingredienser

  • 1 paket blandad sallad (lollo rosso, isberg, ruccola)
  • 4 st aprikoser
  • 1 st finstrimlad morot
  • 1 knippe gräslök
  • 1 knippe färsk dragon
  • 0.5 dl rostade solrosfrön
  • 12 skivor rostbiff
  • Vinegrette
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 10.5 dl olja
  • 0.25 st rödlök
  • 3 dl kesella gourmet
  • 1 msk hackad timjan
  • 1 msk hackad körvel
  • 1 tsk fransk senap
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. 1. Skölj den blandade salladen och lägg i en salladsskål. Skölj och skala morötterna och strimla. Skölj aprikoserna, avlägsna kärnorna och strimla. Lägg i skålen tillsammans med klippt gräslök, dragon och solrosfrön.
    2. 2. Skala och hacka rödlöken och blanda med olivoljan och vinägern. Salta och peppra, häll i salladen och blanda runt.
    3. 3. Blanda kesellan med timjan, körvel och senap och krydda med salt och peppar.
    4. 4. Lägg salladen på tallriken. Lägg på rostbiffen. Skeda på kesellablandningen. Servera med ett gott mörkt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben