Rotfrukts- och chèvregratäng

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

God rotfruktsgratäng med chèvrost. Passar utmärkt till lammstek eller lammkotletter men även som vegatarisk rätt.

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 2 stora morötter
  • 2 stora palsternackor
  • 200 g rotselleri
  • 200 g kålrot
  • 1 purjolök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 4 tsk timjan
  • 3 krm muskotnöt
  • 300 g chèvreost
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk salt
  • ½ tsk malen svartpeppar
  • 2 dl riven lagrad ost
  • Instruktioner

    Skala potatis och rotfrukter och skiva dem tunt. Blanda allt utom den rivna osten i en stor bunke. Hit kan du förbereda. Sätt ugnen på 225º Häll över blandningen i en smord ugnsform och strö över den rivna osten. Gratinera mitt i ugnen tills rotfrukterna är mjuka och gratängen fått fin färg, 45-50 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    frrreakshow 1 februari 2012

    Såvida man inte har egna getter så är det ju inte en överdrivet billig rätt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben