Lammytterfilé med rödbets- och chèvregratäng

Serverar: 4 portioner

Otroligt god GI-rätt med saftig lammfilé och smakrik gratäng.

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 800 g lammytterfilé
  • 2 tsk torkade örter tex. basilika, oregano, timjan
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rödbets- och chèvregratäng
  • 1 msk olivolja
  • 6 rödbetor
  • 200 g chèvreost
  • 1 dl cème fraiche
  • ½ dl grädde
  • 1 tsk flytande honung
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Börja med gratängen. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form med olivolja. Skala och skiva rödbetorna och placera i formen.
    2. Mosa chèvreosten med en gaffel och blanda med crème fraiche, grädde och honung. Smaka av med salt och pepppar och fördela röran över rödbetorna. Gratinera i ugn ca 30 minuter.
    3. Hetta upp en stekpanna med smör. Bryn köttet med örterna tills det fått fin färg runtom. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet i en ugnsfast form och låt eftersteka i ugnen i 10-15 minuter.
    4. Servera med en fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben