Rotfruktsgratäng med kantareller och sidfläsk

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 50 minuter

God smakkombination med rotfrukterna, kantarellerna och fläsket!

Ingredienser

  • 0,5 kg Palsternacka
  • 250 g Jordärtsskocka
  • 1 Morot
  • 1 Gul lök
  • 250 g Kantareller
  • 100 g Sidfläsk eller bacon
  • 2 dl Grädde
  • 2 dl Mjölk
  • 1 dl Riven ost
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Skiva den skalade löken och lägg jordärtsskockan i vatten när den är skalad. Ansa kantarellerna och dela i mindre bitar. Tärna fläsket smått. Lägg kantarellerna i kall panna och sätt på värmen. Låt all vätska koka ur svampen och tillsätt en klick smör. Stek tills den börjar poppa och ta den ur pannan. Fräs fläsket, tillsätt löken, rotfrukterna, skockan och svampen. Krydda med salt och peppar. Tänk på att fläsket ger sälta.Häll på mjölk och grädde. Slå upp allt i en ugnsform och strö över ost och ställ in i ugnen ca 35 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben