Rotfruktspanna med kycklingklubbor och fetaoströra

Serverar: 4 portioner

All inclusive - allt i ett Enklas tänkbara tillagning. Fetaoströran med apelsin är en hit till den tabascostekta kycklingen.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingklubbor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk tabasco
  • 2 msk råsocker
  • ½ msk olja
  • 1 tsk salt
  • Rotfrukter
  • 700 g blandade rotfrukter, ex kålrot, rotselleri, morötter och palsternacka
  • 1 sötpotatis
  • 6 schalottenlökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 dl färskpressad apelsinjuice, ca 2 apelsiner
  • 1 kruka timjan
  • 2 msk olja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm peppar
  • Fetaoströra
  • 200 g fetaost
  • 1 dl yoghurt av medelhavstyp, 10%
  • 1 apelsin
  • Olivolja
  • Salt
  • Flingsalt
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°
    2. Riv vitlöken och blanda med tabasco, socker, ½ msk olja och 1 tsk salt. Lägg kycklingen i en långpanna(klädd med ugnsfolie). Pensla över oljeblandningen.
    3. Skala rotfrukterna och skär dem i stavar. Skala och skär sötpotatisen i klyftor. Skala scharlottenlöken och vitlöken. Krossa vitlöken lätt. Lägg detta bredvid kycklingen i långpannan.
    4. Ta undan några timjankvistar till garnering. Rapa och finhacka resten. Ringla över apelsinjuice och 2 msk olja. Krydda med timjan, 1 tsk flingsalt och 2 krm peppar. Vänd runt.
    5. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter. Kontrollera att kycklingens köttsaft är klar till färgen.
    6. Mosa fetaosten med en gaffel och blanda med yoghurten. Riv apelsinskalet fint och pressa juicen. Tillsätt apelsinskalet och ca 1 msk apelsinjuice. Smaka av med peppar. Klicka röran på kycklingen och servera med rotfrukterna.
    7. Lycka till! smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    borken31 22 mars 2009

    Smakade helt underbart! Lite mycket vitlök men en underbar och väl balanserad arom av sötma, sälta och krydda. Helt klart smasken till en lugn helgmiddag..:)

    possitorsk 16 augusti 2009

    detta smakade helt underbart. alla var lika nöjda, detta kommer jag att göra fler gånger

    Madsen 1 januari 2013

    Jättegott! Till nästa gång ska jag använda två sötpotatisar för de var väldigt populära! Ny favvo!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben