Den salta lite "gnissliga" osten passar perfekt ihop med de milda rotfrukterna.
Vegetarisk rätt.
400 kalorier per portion
Ingredienser
4 potatisar
2 morötter
200 g kålrot
1 rödlök
3 msk smör
1 tsk salt
1 krm mald svartpeppar
100 g rucola
200 g halloumiost
2 msk balsamvinäger
1 tsk honung
Instruktioner
Skala och tärna potatis, morötter och kålrot. Förväll rotfrukterna i lättsaltat vatten ca 5 minuter.
Skala och finhacka löken, fräs löken i 2 msk smör i en stekpanna ca 3 minuter, tillsätt rotfrukterna och låt dem steka med ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar och vänd ner rucolan.
Skär osten i skivor och stek den i 1 msk smör tills den fått fin färg. Blanda vinäger och honung.
Fördela pytten på tallrikar och toppa med osten. Ringla över vinägern och servera.