Rotfruktssoppa med chorizo

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En smakrik och mättande vardagssoppa. Det går ju förstås lika bra med någon annan kryddig korv.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 5 medelstora potatisar
  • 2 morötter
  • 150 g kålrot
  • 150 g palsternacka
  • 100 g rotselleri
  • Smör att steka i
  • Salt
  • Peppar
  • 1 l vatten
  • 2-3 dl grönsaksbuljong
  • 3 chorizokorvar
  • Persilja till servering
  • Instruktioner

    1. Fräs lök mjuk i smör utan att den tar färg. Tillsätt potatis och rotfrukter i stora tärningar. Fräs med löken ett par minuter.
    2. Späd med vatten och buljong. Låt koka tills rotfrukterna är nästan mjuka. Stek korven i tjocka slantar tills den fått lite färg. Lägg över korven i soppan och koka tills rotfrukterna är helt mjuka. Smaka av med salt och peppar. Strö över rikligt med persilja vid servering och servera tillsammans med ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben