Rotmos

Serverar: 6 portioner

Husmanskost

Ingredienser

  • 1,5 kg potatis
  • 1 kg kålrot
  • 1 kg morötter
  • 10 kryddpepparkorn
  • 10 svartpepparkorn
  • salt
  • 1 lagerblad
  • Instruktioner

    Skala och skär rotsakerna i mindre bitar. Koka kålrot och morötter tillsammans med salt, peppar och lagerblad i 30 min. Lägg i potatisen och låt koka ytterligare 15 min. Häll vattnet ur kastrullen och mosa rotsakerna. Servera gärna till kokt fläskkorv eller rimmat fläsklägg och senap.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    anki09 19 februari 2009

    Rotmos är jättegott men jag har alltid i lite ingefära i moset. Man får smaka sig fram. anki

    Relaterade Artiklar

    Japansk matlagning
    Vi svenskar beställer numera yakiniku och sukiyaki med samma självk...

    Husmanskost med Christer Lingström!
    Lär dig hur mästerkockarna lagar den vanligaste maten. Här bjuder vi p...

    Haxen – varför bara fyra på en gris?
    Man har idag korsat fram grisar med längre ryggrad så att de producera...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben