Rotsaks- och kasslergryta

Serverar: 2 portioner

Ett "smala veckan" recept från Hemmets Veckotidning.

Ingredienser

  • 100 g kålrot
  • 2 morötter
  • 2 potatisar
  • 1 liten purjolök
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • ½ tsk timjan
  • 150 g kassler
  • 1-2 msk tomatpuré
  • Salt
  • Peppar
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skala och skär kålroten, morot och potatis i stora tärningar. Skölj och skiva purjolöken. Låt allt koka mjukt i buljong med timjan, ca 15 minuter.
    2. Strimla kasslern. Blanda ner den och tomatpurén i grytan. Låt koka upp igen. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.

    Liknande recept

    4.4
    1 h 10 min
    4-5
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben