Rotsaksgryta under frasigt tak

Serverar: 4 portioner

335 kalorier per portion Gryta och paj allt-i-ett. Enkelt att göra och en vegetarisk rätt.

Ingredienser

  • 225 g morötter
  • 350 g kålrot
  • 350 g palsternacka
  • 450 g purjolök
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • Deg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk hackad persilja
  • 40 g margarin
  • 4 msk lättyoghurt
  • 1 msk lättmjölk
  • Instruktioner

    1. Skär morötterna, kålroten och palsternackan i tärningar. Skiva purjolöken. Koka rotsakerna mjuka i buljongen i en kastrull på svag värme i 15-20 minuter.
    2. Hacka ihop mjöl, bakpulver, persilja och margarin, gärna i matberedare. Tillsätt yoghurt och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tillsätt ev. lite vatten om degen verkar torr.
    3. Värm ugnen till 200 grader.
    4. Kavla ut degen på mjölat bakbord till 1 cm tjocklek. Ta med kakmått eller ett glas ut runda kakor, ca 7 cm i diameter.
    5. Lägg rotsakerna med sin buljong i en ugnssäker form. Lägg på degkakorna. Pensla degen med mjölken.
    6. Grädda i ugnen tills degen har blivit frasig och fått fin färg, 20-25 minuter.

    Liknande recept

    4.1
    20 min
    30
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben