Rotsakspytt med kyckling och pumpakärnor

Serverar: 4 portioner

Pumpakärnorna ger ett spännande inslag i denna ljuvliga pytt. Det är ju så mycket godare att göra sin egen pytt än de färdig köpta! 410 kalorier per portion 17 g fett 33 g protein 30 g kolhydrater

Ingredienser

  • 600 g rotselleri
  • 2 morötter
  • 2 rödlökar
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 tsk salt
  • 2 krm mald svartpeppar
  • 1½ msk olivolja
  • 4 kycklingfiléer, 500g
  • Limecréme
  • 2 dl mini fraiche
  • Rivet skal av 2 lime
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala selleri och morötter och skär i sockerbitsstora bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor. Lägg rotfrukterna i en ugnssäker form. Blanda ner pumpakärnor, 1 tsk salt, peppar och 1 msk olivolja. Rosta mitt i ugnen ca 25 minuter tills rotfrukterna är nätt och jämnt mjuka, vänd runt någon gång undertiden.
    2. Skr kycklingen i sockerbitsstora bitar, stek dem i ½ msk olivolja ca 5 minuter. Krydda med ½ tsk salt och peppar. Blanda kycklingen med rotsakerna. Rör ihop mini fraiche med limeskal och sevrera till pytten.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    evaullabritt 9 november 2012

    Enkelt och gott. Rotselleri är en bra grönsak för oss LCHF:are. Tack för ett bra recept. Tog fet crème fraich i stället för mini och minskade lite på morötterna.

    evaullabritt 10 november 2013

    Nu har jag lagat denna rätt igen och gör en beräkning på kolhydratinnehålet: Rotselleri 800 gram - ca 90 gram kolhydrater Morot 100 gram - ca 7 gram kolhydrater Röd lök 100 gram - ca 9 gram kolhydrater Pumpafrön CA 25 gram 3 gram kolhydrater Totalt ger denna rätt ca 109 gram kolhydrater, dvs ca 27 gram per portion, det är ungefär lika mycket som i 125 gram potatis. Det betyder att denna rätt trots allt innehåller en hel del kolhydrater, ungefär hälften i jämförelse med potatis.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben