Rucola och apelsinsoppa med salladslök

Serverar: 4 portioner

En ovanlig kombination men fruktansvärt god och smakrik.

Ingredienser

  • 200 g rucola
  • 200 g salladslök
  • 4 tsk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 4 msk mellangrädde
  • 1 dl lättyoghurt
  • 2 dl apelsinjuice knappt
  • 1 dl citronjuice
  • Salt
  • Cayennepeppar
  • 1 röd chili
  • 1 msk olja
  • 8 tunna skivor baguette
  • Instruktioner

    1. Ansa rucolan, skölj, skaka av vattnet och hacka smått. Ansa salladslökarna,skölj och hacka smått. Smält hälften av smöret i en kastrull, låt rucolan och löken fräsa under omrörning 2-3 minuter.
    2. Häll på vin och buljong och låt soppan småkoka under lock på svag värme 8-10 minuter. Ta sedan av från plattan och passera soppan med en stavmixer. rör ner grädde och yoghurt. Smaka av soppan med apelsin och citronsaft, salt och cayennepeppar. Håll soppan varm, men låt den inte koka.
    3. Halvera chilin på längden, kärna ur, skölj och hacka smått. Hetta upp resten av smöret och oljan i en stekpanna, fräs chilin helt kort. Lägg i baguetteskivorna några i sänder, stek dem gyllenbruna på båda sidorna. Salta dem.
    4. Garnera soppan med rucolablad och apelsinklyftor. Servera med chilibröden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben