Pizza med salladslök och aubergine

Serverar: 4-6 portioner

En hemknådad pizzadeg är onekligen värt besväret. Särskilt med en spännande grönsaksfyllning kryddad med kapris och vitlök.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 1/2 dl ljummet vatten, 37 grader
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 7-8 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 auberginer
  • 2 msk smör
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 6 tunt skivade tomater
  • Ca 10 st salladslökar
  • 3 msk kapris
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 påse Arla Köket riven ost pizza
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i lite av vattnet i en bunke. Tillsätt resten av vattnet, saltet och oljan. Rör ner mjölet lite i taget och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Kavla ut pizzadegen tunt på mjölat bakbord. Lägg bakplåtspapper på en plåt och lägg över degen på den. Skiva och stek aubergine i smör ett par minuter på varje sida. Bred tomatpuré på degen och varva sedan aubergine- och tomatskivor över. Dela salladslöken på längden. Fördela löken och övriga ingredienser ovanpå. Strö sist över osten.
    4. Grädda pizzan i mitten av ugnen ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lazzzzz0 8 januari 2009

    Aubergine vitlök o olivolja. Kan väl inte bli fel.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben