Serverar: 4 portioner
Tid: 40 minuter
Denna strömminsglåda smakar väldigt bra tack vare sambal oelek. Man bör dock vara noga med sambal för den får inte bli dominerande även om rätten i och för sig inte är för "het".
Klipp bort ryggfenan, salta och peppra köttsidan. Strö över hackad dill. Var försiktig med saltet, det behövs mindre än man tror. Rulla ihop filéerna och lägg dem i en ugnsform. Välj en form som fylls helt av dom rullade strömmingarna. Salta lite lätt ovanpå strömmingarna. Strö dill över strömmingarna. Gör en sås genom att blanda grädde, tomatpuré, ketchup och sambal oelek. Inget salt behövs, det finns redan i strömmingen. Häll såsen över strömmingen och grädda mitt i ugnen, 200º i ca 22-25 minuter, beroende på din ugns egenskaper. Strömmingen skall vara vackert brun på ovansidan. Vad man sedan väljer som tillbehör är valfritt, men potatismos är det vanligaste alternativet.