Detta är en festligare variant av omelett.
Rullas som en rulltårta med en fyllning av färskost, stenbitsrom, persilja och dill.
Ingredienser
6-8 ägg
2 msk vatten
½ tsk salt
1-2 krm peppar
200 g färskost, rumstempererad
1 burk stenbitsrom, 75 g
½ kruka persilja
½ knippe dill
Instruktioner
Blanda ägg, vatten, salt och peppar. Häll omelettblandningen i en långpanna klädd med bakplåtspapper (smörj gärna pannan så att bakplåtspappret ligger på plats). Se till att hela pannan är jämnt täckt av äggsmet. Grädda mitt i ugnen i 200ºC i 8 minuter.
Hacka örterna och bred ut på en ren yta. Stjälp upp omeletten på örterna och låt svalna.
Blanda färskosten med romen och bred ut omeletten, rulla ihop som en rulltårta, dela i lagom stora munsbitar (det blir ca 14 snittar) och ställ kallt till strax före servering.