Rulltårta med örter och romfyllning

Serverar: 4-6 portioner

Detta är en festligare variant av omelett. Rullas som en rulltårta med en fyllning av färskost, stenbitsrom, persilja och dill.

Ingredienser

  • 6-8 ägg
  • 2 msk vatten
  • ½ tsk salt
  • 1-2 krm peppar
  • 200 g färskost, rumstempererad
  • 1 burk stenbitsrom, 75 g
  • ½ kruka persilja
  • ½ knippe dill
  • Instruktioner

    1. Blanda ägg, vatten, salt och peppar. Häll omelettblandningen i en långpanna klädd med bakplåtspapper (smörj gärna pannan så att bakplåtspappret ligger på plats). Se till att hela pannan är jämnt täckt av äggsmet. Grädda mitt i ugnen i 200ºC i 8 minuter.
    2. Hacka örterna och bred ut på en ren yta. Stjälp upp omeletten på örterna och låt svalna.
    3. Blanda färskosten med romen och bred ut omeletten, rulla ihop som en rulltårta, dela i lagom stora munsbitar (det blir ca 14 snittar) och ställ kallt till strax före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben