Runas rågkakor

Serverar: 6 portioner

Med en smak av säd.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 7,5 dl vatten
  • 14 dl rågsikt
  • 2 tsk salt
  • 1 msk stött fänkål
  • Instruktioner

    1. Värm 1 dl av vattnet till fingervarmt och lös upp jästen i det.
    2. Tillsätt resten av vattnet, 7 dl av rågsikten, salt och fänkålen.
    3. Blanda ihop det ordentligt. Tillsätt nu resten av rågsikten, lite i taget till en smidig deg.
    4. Låt jäsa till den blir dubbelt så stor, ca 1 timme.
    5. När degen har jäst klart vält ut den på ett mjölat bord. Den är ganska så lös. Knåda ej.
    6. Dela direkt i 6 lika stora bitar och forma dem till bollar och sedan platta ut dem lite lätt.
    7. Lägg dem på en smort plåt. Låt de jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme.
    8. Sätt ugnen på 225 grader
    9. Grädda i 20 minuter på mellan fasen eller lägre ner.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    5
    1 d 2 h 50 min
    16
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben