Runas rågkakor
Serverar:
6 portioner
Med en smak av säd.
Ingredienser
50 g jäst
7,5 dl vatten
14 dl rågsikt
2 tsk salt
1 msk stött fänkål
Instruktioner
Värm 1 dl av vattnet till fingervarmt och lös upp jästen i det.
Tillsätt resten av vattnet, 7 dl av rågsikten, salt och fänkålen.
Blanda ihop det ordentligt. Tillsätt nu resten av rågsikten, lite i taget till en smidig deg.
Låt jäsa till den blir dubbelt så stor, ca 1 timme.
När degen har jäst klart vält ut den på ett mjölat bord. Den är ganska så lös. Knåda ej.
Dela direkt i 6 lika stora bitar och forma dem till bollar och sedan platta ut dem lite lätt.
Lägg dem på en smort plåt. Låt de jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme.
Sätt ugnen på 225 grader
Grädda i 20 minuter på mellan fasen eller lägre ner.
Liknande recept
Runda Rågkakor
4.5
1 h 30 min
4
Finska rågkakor
5
1 d 2 h 50 min
16
4
Rågkakor eller rågbaguetter
5
2 h
20
1
Sissis rågkaka
Rågkakor
20 min
Evas rågkakor
4.9
36
11
Runda rågkakor
1 h 55 min
4
Rågkakor/hålkakor
8-9
3
Rågkakor
4
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!