Russin Muffins

Serverar: 12 portioner

Kakorna går att frysa.

Ingredienser

  • 0,5 dl russin
  • 0,5 dl rom eller apelsinjuice
  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Lägg russinen i en skål och häll på rom eller juice och låt stå över natten.
    2. Rör matfett och socker mjukt. Tillsätt äggen, ett i sänder och rör kraftigt mellan varje ägg.
    3. Blanda samman de torra ingredienser och rör ner smeten tillsammans med russinen. Fördela smeten i formarna. Grädda på understa falsen i ugnen i 200 grader i 15-20 minuter.

    Liknande recept

    30 min
    20

    Kommentarer (1)

    saffran64 21 juni 2009

    Jag har provat att baka att baka dessa muffins ett par gånger nu och de är hur goda som helst. De går i ett nafs vid fikabordet..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben