Russinbullar med citron.

Serverar: 24 portioner

Sockerbagarens favorit ! Vill du ha extra mycket citronsmak så riv i lite citronskal också.

Ingredienser

  • 25 g jäst för söt deg
  • 2 dl mjölk, ljummen
  • 1 krm salt
  • ½ dl strösocker
  • 3 äggulor
  • 7-7 ½ dl vetemjöl
  • 100 g smör (mjuk)
  • Fyllning
  • 75 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 3/4 msk pressad citronsaft
  • ev rivet skal av ½ citron
  • 1 dl russin
  • Garnering
  • 25 g smör
  • ½ dl strösocker
  • Instruktioner

    Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till knappt 37 grader. Häll den över. Rör tills jästen löst sig. Ta i salt, socker, äggulor och hälften av mjölet. Klicka i det riktigt mjuka smöret under omrörning. Häll i resten av mjölet, spara gärna lite till utbakningen. Arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa under duk ca 45 minuter. Fyllning: Rör ihop alla ingredienser utom russinen. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje del till ca 50x 15 cm. Bred på fyllningen och strö på russinen. Rulla samman och skär i 12 bitar. Nyp samman degen runt fyllningen i kortändan så att inte fyllningen rinner ut. Forma till avlånga bullar. Låt jäsa på en plåt med bakpapper under duk i 30-40 minuter. Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter i 225-250 grader. Garnering: Pensla bullarna med smält smör och doppa dem i strösocker. Om bullarna ska frysas så vänta med garneringen tills de tinat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben