Härlig kolacrème möter salta jordnötter och "ljuv musik" uppstår. En bit per person är för lite! Jag hade hunnit fått mycket fina kommentarer och fem stjärnor på förra receptet innan det tyvärr togs bort helt.
Ingredienser
Sockerkaksbotten
2 ägg
3 dl strösocker
½ dl mjölk
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
150 g smör
2 tsk vanilinsocker
Kolacrème
2 dl vispgrädde
1 1/4 dl strösocker
2 msk sirap
1 msk margarin
1 tsk vanilinsocker
ca 2 dl salta jordnötter
Instruktioner
Vispa ägg och socker vitt och poröst.
Smält smöret och låt det svalna lite, tillsätt mjölken.
Blanda mjöl. bakpulver och vanilinsocker.
Rör ner mjölblandningen och smörblandningen i ägg och socker vispet.
Slå smeten i en form ca 30x40 cm. Grädda i 225 grader ca 20 min. Känn med sticka när sockerkakan är torr.
Koka grädde,socker och sirap under omrörning ca 20-30 minuter. Crèmen ska vara tjockare än sirap och knäckfärgad. Dra kastrullen från plattan och rör ner vanilinsockret och margarinet. Bred kolacrèmen över den kalla kakan. Strö över jordnötter och tryck till lite så dom fastnar.
Skär i rutor. Åt och njut !Förvara svalt och torrt. Går att frysa!
Här ska du få 5 stjärnor för denna utsökta kaka, en bit räcker inte precis som du skriver:)!!!!
Varg2185 november 2010
Tror du har glömt en grad i ugnsgraderna ;)
Idag ska dessa bakas. Hoppas du menar 225 grader. Det ska nog gå bra oavsett. Tack för vad som verkar vara ett väldigt gott recept!
Mistys5 november 2010
Tack snälla för uppmärksamma mk:are. Naturligtvis ska det vara 225 °.
Här ska du få 5 stjärnor för denna utsökta kaka, en bit räcker inte precis som du skriver:)!!!!
Tror du har glömt en grad i ugnsgraderna ;) Idag ska dessa bakas. Hoppas du menar 225 grader. Det ska nog gå bra oavsett. Tack för vad som verkar vara ett väldigt gott recept!
Tack snälla för uppmärksamma mk:are. Naturligtvis ska det vara 225 °.