Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en låg bakform i metall (20 cm) och lägg bakplåtspapper på botten.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sakta sockret och vispa hela tiden tills äggvitan är tjock och glansig. Vispa i äggulorna en i taget.
Sikta mjölet över blandningen och vänd ner hasselnötterna med en metallsked. Smält drygt 1 msk margarin med 2 msk kokande vatten i en liten skål och vänd ner i nötblandningen. Häll blandningen i kakformen och grädda i 25 minuter eller tills kakan är torr. Låt den vila i 5 minuter i formen innan den stjälps upp för att svalna. Dela kakan i 2 delar horisontellt genom mitten.
Vispa nutellan och resten av smöret med elvisp tills det är mycket krämigt. Vispa ner florsockret och tillsätt sakta 3 tsk kokande vatten. Vispa till en slät kräm. Bred ut krämen som fyllning mellan de två kakhalvorna och ställ i kylen tills fyllningen stelnat. Pudra över kakao och skär i rutor.