Rutor med nutella

Kanongoda

Ingredienser

  • 4 ägg, delade i gulor och vitor
  • 1.25 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 75 g malda hasselnötter
  • 2 msk kokande vatten + 3 tsk
  • 150 g osaltat smör, mjukt
  • 170 g nutella
  • 0.75 dl siktat florsocker
  • Kakao, att pudra över
  • Instruktioner

    1. Ger ca 16 bitar
    2. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en låg bakform i metall (20 cm) och lägg bakplåtspapper på botten.
    3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sakta sockret och vispa hela tiden tills äggvitan är tjock och glansig. Vispa i äggulorna en i taget.
    4. Sikta mjölet över blandningen och vänd ner hasselnötterna med en metallsked. Smält drygt 1 msk margarin med 2 msk kokande vatten i en liten skål och vänd ner i nötblandningen. Häll blandningen i kakformen och grädda i 25 minuter eller tills kakan är torr. Låt den vila i 5 minuter i formen innan den stjälps upp för att svalna. Dela kakan i 2 delar horisontellt genom mitten.
    5. Vispa nutellan och resten av smöret med elvisp tills det är mycket krämigt. Vispa ner florsockret och tillsätt sakta 3 tsk kokande vatten. Vispa till en slät kräm. Bred ut krämen som fyllning mellan de två kakhalvorna och ställ i kylen tills fyllningen stelnat. Pudra över kakao och skär i rutor.

    Liknande recept

    4.6
    30-35
    66
    5
    1 h 10 min
    1
    30 min
    30-35
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben