Ruts fisksoppa

Serverar: 4 portioner

God festsoppa som kan förvandlas till vardagssoppa genom att minska på grädde och creme fraiche.

Ingredienser

  • 400 gram torsk (går bra med halvtinat fiskblock)
  • 5 stora potatisar
  • 3 morötter
  • 8 dl fiskbuljong (kokvatten + 1 fiskbuljongtärning)
  • 1 purjolök
  • 2 stora tomater
  • 3 msk chilisås
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • vitpepparkorn
  • Instruktioner

    Koka torskblocket tillsammans med purjolök och morötter i bitar, 1 tsk salt och 4 vitpepparkorn. Ta upp fisken efter ca 10 minuter och dela den i bitar. Spara kokvattnet! Tärna potatisarna (inte för små tärningar) och koka dem i separat gryta tills de är lagom mjuka (ca en kvart), Gör en redning med smör, mjöl och tillsätt fiskbuljong (använd kokspadet + en buljongtärning). Tillsätt fiskbitarna, morötterna och purjolöken, potatis, chilisås, cremé fraiche och grädde. Koka upp. Vill du ha en tunnare soppa, tillsätt mer buljong. Före servering, lägg i tomatklyftor. Servera med t ex knäckebröd och ost.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben