Rysk fisksoppa

Serverar: 4 portioner

Den här fisksoppan är lagad på lax eller flera sorters fisk och blir mustig och smakrik. Saltgurka och gurkspad, kapris och oliver står för den härliga sältan.

Ingredienser

  • 500 g laxfilé, skinn- och benfri, eller 500 g av grytbitar av fisk t ex lax, gös, marulk, hälleflundra
  • 2 gula lökar
  • 2-3 morötter
  • 1 palsternacka
  • 4 medelstora saltgurkor
  • 2-3 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 lagerblad
  • 4-5 hela svartpepparkorn
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 liter vatten, ca
  • 10 gröna oliver
  • 10 svarta oliver
  • 2 msk kapris
  • 1 dl syltlök på burk
  • 2 msk kaprisspad
  • Till servering
  • Citronskivor
  • 1 dl strimlad salladslök
  • Crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Putsa laxen och skär den i ca 2 cm stora tärningar. Skala och hacka löken. Skala och skär morötter, palsternacka och gurka i tärningar.
    2. Fräs löken i oljan 2-3 minuter. Tillsätt morötter och palsternacka. Fräs på medelstark värme 5 minuter. Tillsätt gurka, tomatpuré, lagerblad, pepparkorn och söndersmulade buljongtärningar och fräs under omröring 2-3 minuter. Späd med hälften av vattnet, koka upp och sjud på ganska svag värme i 10 minuter.
    3. Späd soppan med resten av vattnet till önskad konsistens och koka upp. Tillsätt oliver, kapris, kaprisspad och syltlök, sjud 5 minuter. Lägg i fisken och sjud ca 5 minuter. Smaka av. Servera med citronskivor, salladslök och crème fraiche.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben