Säbys mandeltårta

Serverar: 1 portioner

Det här är tårtan som man alltför lätt äter för mycket av, eftersom den är så frestande god med sina mjuksega mandelbottnar med fin chokladsmörkräm mellan och ovanpå bottnarna. Och tack vare att man använder sig av färdigköpt mandelmassa är den också lätt att göra.

Ingredienser

  • 500 g mandelmassa
  • 4 äggvitor
  • Kräm
  • 4 äggulor
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 dl tjock grädde
  • 100 g mörk choklad
  • 150 g smör
  • Instruktioner

    1. Riv den färdiga mandelmassan och blanda den med de hårt vispade äggvitorna. Dela smeten i tre delar och bred ut dem på smort bakplåtspapper till runda bottnar, 22 - 23 cm i diameter. Grädda i 175° 15 - 20 minuter eller tills bottnarna fått lätt gulbrun färg.
    2. Till krämen blandas äggulor, grädde och socker i en kastrull. Sjud massan tills den tjocknar, men låt den inte koka. Vispa hela tiden. Lyft kastrullen från värmen och blanda ned chokladen som brutits i bitar. Rör tills den smält. Tillsätt sedan det rumsvarma smöret.
    3. Bred krämen mellan och ovanpå tårtan och strö sist över flagad, rostad mandel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben