Saffrans Cupcakes

Serverar: 12 portioner

Tid: 2 timmar

Underbara muffinasar som passar perfekt till Lucia och Julen.

Ingredienser

  • Muffinsen
  • 3 ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • ½ g saffran
  • 1 dl vispgrädde
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.25 tsk salt
  • Frosting
  • 60 g mjukt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 100 g Philadelphiaost
  • Valfritt strössel som dekoration
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker så att smeten blir vit och riktigt pösig.
    3. Smält smöret med saffranet, rör i vispgrädden och låt de koka upp. Blanda sedan i det i äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner i smeten.
    4. Placera ut pappersformar på en plåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
    5. Gör frostingen under tiden. Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost krämigt. Jag brukar vispa ihop det med elvispen. Bred frostingen på kakorna. Granera sedan med strössel.
    6. Om de inte ska ätas direkt sätt de i kylen så inte frostingen smälter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben