Saffranscheesecake

Serverar: 10 portioner

Mycket god kaka. Passar till julkaffet.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 175 g pepparkakor
  • Fyllning
  • 1/2 g saffran
  • 1 sockerbit
  • 500 g kesella gourmet
  • 1 dl strösocker
  • 4 ägg
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och krossa pepparkakorna. Blanda smör och pepparkakssmulorna.
    2. Lägg ett bakpapper i botten av en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Tryck ut smulblandningen i formen och låt den stå kallt i 30 minuter.
    3. Stöt saffran med sockerbiten i en mortel. Rör ihop kesella, saffran och socker. Vispa i äggen ett i taget och häll smeten i formen.
    4. Grädda i ca 30 minuter. Låt svalna och stå i kyl i minst 2 timmar före servering så att den stelnar.
    5. Servera med frukt eller bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    misv0007 3 januari 2010

    Hittade egentligen receptet på Hemmets Journal.. Iallafall så serverade jag detta som dessert på nyår.. Mycket gott tillsammans med frusna skogsbär :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben