Saffranscheesecake med pepparkaksbotten

Helt underbar

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 180 g pepparkakor
  • 4 dl créme fraiche
  • ½ dl socker
  • 1 paket saffran
  • 3 ägg
  • 1 msk citronsaft
  • Raspat citronskal
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret. Stöt pepparkakorna till smulor. Tillsätt smöret och blanda. Tryck ut smulorna i en springform. Ställ det svalt en stund. Vispa ihop crème fraiche med socker, saffran och ägg. Smaksätt fyllningen med citronsaft och skal.
    3. Häll det i formen och grädda i 20-25 minuter eller tills den stelnat. Pudra florsocker över kakan och servera med tinade lättsockrade björnbär eller annan frukt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben