Ädelcheescake med pepparkaksbotten

Serverar: 6 portioner

Lite annorlunda cheescake

Ingredienser

  • Botten
  • 2 ½ dl smulade pepparkakor
  • 75 g smält smör
  • Fyllning
  • 400 g cream cheese
  • 1 trekant ädelost á 140 g
  • 3 ägg
  • Topping
  • 3 dl creme fraiche ( 1½ burk)
  • 2 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader
    2. Botten: Smula pepparkakorna fint, gärna i mortel. Blanda med smält smör. Bred ut massan i ett tunt jämnt lager i en form med löstagbar kant. Ställ in formen mitt i ugnen. Grädda botten i 7-8 minuter. Ta ut och ställ åt sidan för att kallna.
    3. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
    4. Fyllning: Mosa osten till en slät smet och blanda med ägg, eller lägg allt i matberedare och kör någon minut. Fördela smeten på pepparkaksbotten och sätt in mitt i ugnen. Grädda i 30-35 minuter tills smeten börjar höja sig runt kanterna.
    5. Ta ut kakan och låt den kallna (minst 20 minuter).
    6. Topping: Rör ihop creme fraiche och florsocker och bred ut på den kalla kakan. Sätt in i ugnen (fortfarande 175 grader) och grädda i 6-7 minuter.
    7. Låt kallna helt och stå minst ett par timmar i kylskåp innan den lossas ur formen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben