Saffrans-cheescake med pepparkaksbotten

Serverar: 6-8 portioner

julvarianten

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 180 g pepparkakor
  • 4 dl crème fraiche
  • 1/2 dl socker
  • 1 paket saffran
  • 3 ägg
  • 1 msk citronsaft
  • lite raspat citronskal
  • Till servering
  • florsocker
  • tinade björnbär
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Stöt pepparkakorna till smulor eller kör dem i matberedaren. Tillsätt smöret och blanda. Tryck ut kaksmulorna i en form med löstagbar kant. Ställ det hela kallt en stund i kylen. Vispa ihop crème fraiche med socker, saffran och ägg. Smaksätt fyllningen med citronsaft och rivet citronskal. Häll det i formen och grädda cheesecaken i ugnen i 20-25 minuter eller tills den stelnat. Pudra florsocker över kakan och servera med tinade, lättsockrade björnbär eller annan frukt.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    starlight 1 januari 2008

    Mycket god !

    boogeye 19 januari 2009

    Denna gjorde jag i mellandagarna! Smaskens!

    Ganesh 24 december 2009

    Nej, den här cheescaken gick INTE hem här iallafall, total flopp :-( Smakade för syrligt och för lite saffran. Inget jag kommer att göra om...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben