Saffrans-cheesecake med pepparkaksbotten

Serverar: 6-8 portioner

Lättlagad dessert med julens alla smaker.

Ingredienser

  • 75 g Svenskt Smör
  • 180 g pepparkakor
  • 4 dl Crème Fraiche
  • 1/2 dl socker
  • 1 paket saffran
  • 3 ägg
  • 1 msk citronsaft
  • lite raspat citronskal
  • Till servering
  • Florsocker
  • Björnbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Stöt pepparkakorna till smulor eller kör dem i matberedaren. Tillsätt smöret och blanda. Tryck ut kaksmulorna i en form med löstagbar kant. Ställ det hela kallt en stund i kylen. Vispa ihop crème fraiche med socker, saffran och ägg.
    2. Smaksätt fyllningen med citronsaft och rivet citronskal. Häll det i formen och grädda cheesecaken i ugnen i 20-25 minuter eller tills den stelnat. Pudra florsocker över kakan och servera med tinade, lättsockrade björnbär eller annan frukt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben