Cheescake med pepparkaksbotten och apelsin

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

En perfekt chesscake till t ex advent eller som efterätt på julbordet. Mina barn älskar denna!

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g smält smör
  • 30 pepperkakor krossade
  • Fyllning
  • 200 g Philadelphiaost
  • 1½ dl socker
  • 3 ägg
  • 1 msk finrivet apelsinskal
  • 2 msk pressad apelsinsaft
  • Topping
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl florsocker
  • 1 apelsin
  • Pepparkakor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret och krossa pepparkakorna, lägg pepparkakorna i formen och häll över det smälta smöret jämt över pepparkakorna.Ställ in i ugnen 10 min.
    3. Blanda ihop phildelphiaost och socker. Rör ner 1 ägg i taget och ha sedan ner apelsinskal och apelsinsaft.
    4. Bred ut smeten på pepparkaksbotten och ställ in i ugnen i 30 min. Låt svalna i kylskåp ca 10 min.
    5. Rör ihop crème fraiche och florsocker. Bred ut det på kakan och garnera men krossade pepparkakor i mitten och apelsinskal på det.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben