Saffranscheesecake med apelsintopp

Serverar: 8-10 portioner

Kan förberedas i god tid och förvaras i kyl i flera dagar. Med smak av apelsin och en aning rom men den kan uteslutas om man så vill.

Ingredienser

  • 12 digestivekex
  • 50 g smält smör
  • 2 msk råsocker strö
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • Fyllning
  • 400 g färskost av Philadelphiatyp
  • 4 ägg
  • 1 burk kondenserad mjölk, 397 g
  • 15 ml Dr Oetker romessens
  • 1 kuvert saffran, ½ g
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • Apelsingelé
  • 1 ½ dl pressad apelsinsaft
  • 1 dl Gelésocker Multi
  • Dekoration
  • Mandarinklyftor, konserverade
  • Instruktioner

    1. Krossa digestivekexen, gärna i matberedare och blanda med smör, socker och apelsinskal. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter och förgrädda i 175º i 8-10 minuter.
    2. Vispa ihop färskost, ägg, kondenserad mjölk, romessens, saffran och rivet apelsinskal.
    3. Häll fyllningen över bottnen och grädda i mitten av ugnen i 175º ca 35-40 minuter tills fyllningen har stannat. Låt svalna.
    4. Till apelsingelén kokas apelsinsaften tillsammans med gelésockret livligt i någon minut. Låt svalna en stund innan det skedas över fyllningen.
    5. Ställ kallt att stelna.
    6. Dekorera med mandarinklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben