Vaniljpannacotta med apelsintopp

Serverar: 4 portioner

Vaniljpannacotta med apelsintopp

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • ½ dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 1 apelsin
  • 1 dl hjortron
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädde, socker och urskrapad vaniljstång med urskrapet. Sjud i 5 minuter.
    2. Ta upp gelatinbladen och smält dem i den varma grädden. ta upp vaniljstången och ös upp i 4 portionsglas.
    3. Ställ kallt att stelna i 4 timmar. Skala apelsinen med kniv så att allt det vita försvinner. Skär ut hinnfria klyftor och garnera pannacottan med dem och hjortron.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben