Vaniljpannacotta

Serverar: 4 portioner

Tid: 3 timmar

Pannacotta är italiensk lyx när den är som bäst. Den känns lyxig - trots att den är busenkel att göra.

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • 5 dl grädde
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk rivet limeskal
  • 6 dl jordgubbar
  • 2 msk flytande honung
  • Rivet skal och pressad saft av 1 lime
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden med sockret och vaniljsockret
    2. Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och tillsätt i grädden. Rör till en slät smet. Tillsätt vaniljsockret.
    3. Häll upp smeten i fina glas eller skålar och sätt in i kylen att stelna cirka 3 timmar.
    4. Skiva jordgubbarna. Blanda dem med honung, limeskal och -saft. Lägg jordgubbarna på pannacottan.
    5. Tips: Vill man lyxa till det lite tar man en vaniljstång istället för vaniljsockret men skrapa då ur den och låt den koka med grädden från början.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben