Apelsintoppar med kardemumma
Serverar:
30 portioner
Två goda smaker i samma kaka!
Ingredienser
200 g rumsvarmt smör eller margarin
3/4 dl strösocker
3½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk nystött kardemumma
Rivet skal av 1 apelsin
Garnering
1 dl florsocker
2 tsk pressad apelsinsaft
Syltat apelsinskal
Instruktioner
Rör smör och socker smidigt i matberedare eller med elvisp. Tillsätt mjöl, vaniljsocker, kardemumma och apelsinskal. Rör till en smidig deg.
Klicka ut degen på bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda kakorna i 175 grader mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt dem svalna.
Garnering: Blanda florsocker och apelsinsaft till en tunn glasyr. Ringla den över kakorna. Garnera med syltat apelsinskal.
Liknande recept
Kardemumma bulle
1
Kärlekspaj med vitchoklad, kardemumma och Baileys
4.5
1 h
6-8
4
Sockerkaka med kardemumma och vit choklad
4.5
10
4
Mandelkakor med kardemumma (glutenfria)
1 h 30 min
50
Mördegskakor med kardemumma
5
40-60
7
Citronskorpor med kardemumma
3
1
Morotskaka i långpanna med kanel och kardemumma
4.7
12
Yoghurt med kardemumma
2
Dinkelbullar med äpple och russin och kardemumma
5
25
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!