Apelsintoppar med kardemumma

Serverar: 30 portioner

Två goda smaker i samma kaka!

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 3/4 dl strösocker
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk nystött kardemumma
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • Garnering
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk pressad apelsinsaft
  • Syltat apelsinskal
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker smidigt i matberedare eller med elvisp. Tillsätt mjöl, vaniljsocker, kardemumma och apelsinskal. Rör till en smidig deg.
    2. Klicka ut degen på bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda kakorna i 175 grader mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt dem svalna.
    3. Garnering: Blanda florsocker och apelsinsaft till en tunn glasyr. Ringla den över kakorna. Garnera med syltat apelsinskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben