Urläcker lysande gul saffranslasagne med kräftstjärtar
Ingredienser
1 förpackning färska lasagneplattor (250 g)
Smör till formen
250 g kräftstjärtar i spad avrunna (spara spadet till såsen)
Fyllning
50 g smör
1 dl vetemjöl
1 liter mjölk
½ g saffran
2 finrivna vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 ½ dl kräftspad som kräftstjärtarna ligger i
1 dl vitt vin
2 msk olivolja
1 msk cognac
1 dl hummerfond
1 msk citronsaft
2 dl creme fraiche
100 g finhackade kantareller eller champinjoner
1 liten finhackad zucchini
100 g riven Västerbottenost
1/2 tsk Salt
2 krm Grovmalen svartpeppar
1 krm Cayennepeppar
Till gratinering
2 dl Riven västerbottenost
1 citron i klyftor
3 - 5 dillvippor, hackad dill