Saffransgul Kräftlasagne

Serverar: 4-6 portioner

Urläcker lysande gul saffranslasagne med kräftstjärtar

Ingredienser

  • 1 förpackning färska lasagneplattor (250 g)
  • Smör till formen
  • 250 g kräftstjärtar i spad avrunna (spara spadet till såsen)
  • Fyllning
  • 50 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 liter mjölk
  • ½ g saffran
  • 2 finrivna vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 ½ dl kräftspad som kräftstjärtarna ligger i
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk cognac
  • 1 dl hummerfond
  • 1 msk citronsaft
  • 2 dl creme fraiche
  • 100 g finhackade kantareller eller champinjoner
  • 1 liten finhackad zucchini
  • 100 g riven Västerbottenost
  • 1/2 tsk Salt
  • 2 krm Grovmalen svartpeppar
  • 1 krm Cayennepeppar
  • Till gratinering
  • 2 dl Riven västerbottenost
  • 1 citron i klyftor
  • 3 - 5 dillvippor, hackad dill
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en stor kastrull, blanda i mjölet och tillsätt mjölken lite i taget under omrörning. Sjud 3 – 5 minuter, tillsätt saffran, tomatpuré, kräftspad, hummerfond, creme fraiche, citronsaft, cognac och vitt vin. Sjud 5 – 10 minuter under omrörning, smaka av med salt och cayennepeppar. Rör i osten och låt smälta samt ta kastrullen av värmen.
    2. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök, vitlök, svamp och zucchinin utan att det tar färg, ca 3 minuter, salta lätt och riv över lite svartpeppar. Ta pannan av värmen.
    3. Varva lasagneplattorna med kräftstjärtar och svamp-lökblandning och såsen i en smord form. Strö över ost och gratinera i nedre del av ugnen 15 – 20 minuter vid 200 °C.
    4. Garnera med citronklyftor och dill. Servera med tomatsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben