Saffransgul pastasallad

Serverar: 4 portioner

Till buffébordet eller till kvällsvickningen.

Ingredienser

  • 4 dl pastaskruvar
  • Marinad
  • 1½ msk olivolja
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • rivet skal av en ½ citron
  • ½ tsk salt
  • 1 pkt saffran, 0,5 g
  • Dessutom
  • 1 frisésalladshuvud
  • ½ liten purjolök
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 ask cocktailtomater, 250 g
  • 200 g skivad rökt lax
  • 1 burk mandarinklyftor, 312 g
  • Dressing
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 msk mango chutney
  • salt
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enl paketets anvisning i lättsaltat vatten. Låt den kallna. Lägg pastan i en plastpåse.
    2. Blanda ingredienserna till marinadén och häll den i pasta påsen. Förslut påsen och vänd samman ingredienserna. Låt pastan marinera minst 30 minuter, gärna över natten.
    3. Skölj och plocka bladen av fris´salladen, lägg dem på ett stort serveringsfat eller portionsskålar.
    4. Skölj och strimla purjolöken. Plocka bladen av persiljan, skär dem grovt. Dela cocktailtomaterna och strimla laxen. Häll av lite spad från den marinerade pastan, blanda pastan med purjolök, persilja, cocktailtomater, lax och mandarinklyftor. Lägg pastasalladen på salladsbladen.
    5. Dressing; blanda créme fraiche med mango chutney, smaka av med salt. Servera dressingen till salladen.

    Liknande recept

    1.5
    30 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben