Saffranshummus med stekt grönt och gula russin

Sätt guldkant med den underbart goda och smakrika kryddan saffran. Saffran passar inte bara till jul, utan året runt!

Ingredienser

  • Saffranshummus
  • 2 burkar kikärter, á 400 g ,ca 6 dl kokta
  • 2 msk apelsinsaft
  • 2 msk tahini (sesampasta)
  • ½ g saffran
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • ½ dl olivolja
  • 1½ dl vatten
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Stekt grönt
  • 1 nät brysselkål
  • 4 dl grovt hackad grönkål
  • 2 päron, i tunna klyftor
  • 2 msk rostade pinjenötter
  • ½ dl gula russin
  • Salt
  • Olivolja att steka i
  • Instruktioner

    1. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem. Mixa ihop samtliga ingredienser till hummusen i en matberedare. Det ska bli en slät, krämig hummus och kan ta någon minut. Tillsätt mer vatten om den känns för tjock i konsistensen.
    2. Skär bort roten och ta bort fula blad från brysselkålen. Skiva den sedan tunt. Fräs i lite olivolja tills den börjar få färg. Tillsätt grönkål och päron och låt även det få färg. Avsluta med att röra ner rostade pinjenötter och gula russin. Salta.
    3. Servera till saffranshummusen.

    Liknande recept

    4.6
    30-35
    66

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben