Saffranskryddad fisksoppa

Serverar: 4 portioner

Denna underbara soppa är snabb och enkel att tillaga. Servera den varm med gott bröd till!

Ingredienser

  • 400 g sej-/ torsk-/ koljafiléer
  • 300 g laxfilé
  • 150 g räkor, skalade
  • 1 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk Touch of Taste Hummerfond
  • 2 dl vatten
  • 2 ½ dl matlagningsvin, vitt
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 paket saffran ½ g
  • 1 tsk salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk basilika
  • Olivolja
  • Instruktioner

    Skär fisken i 3 cm kuber. Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och fräs i olja. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorna.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben