Saffranskyckling med grillad ananas

Serverar: 4 portioner

Saffran är världens dyraste krydda och har använts som smakförhöjare, doft, färgämne, och medicin i mer än 3000 år. Nog är det väl ett själ så gott som något, att avnjuta denna underbart goda krokuskrydda lite oftare.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 ½ dl matlagningsyoghurt
  • 2 pkt saffran
  • 2 tärningar kycklingbuljong
  • 1 citron
  • 1-2 röda piri-piri
  • 1 ½ dl kokosflingor
  • 1 ananas
  • 4 tsk råsocker
  • 2 msk jordnötsolja
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Börja med att rosta kokosflingorna i torr panna, det går fort så rör hela tiden så de inte bränns vid.
    2. Hacka vitlöken fint och fräs snabbt i olja, lägg kyckling skuren i bitar i pannan och låt fräsa med.
    3. Häll kokosmjölken över kycklingen och smula ner buljongtärningen. Krydda med råsocker, saffran och piri-piri. Raspa av det yttersta gula skalet av citronen och tillsätt tillsammans med saften. Rör slutligen i yoghurten och smaka av med salt, socker, och pressad citron.
    4. Ansa och skiva ananasen, hetta upp jordnötsolja och smör i en stekpanna. Häll i 2 teskedar råsocker och lägg i ananasen i skivor. Stek snabbt så att frukten får lite färg.
    5. Servera kycklinggrytan med den grillade ananasen, wokade grönsaker och eventuellt lite ris, strö till sist över rostad kokos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben