Den här rätten kräver visserligen en del tid, men med aromen från den doftrika kryddblandningen är det ett sant nöje att vistas i köket under tillagningen.
Servera med en sallad och tunnbröd
Ingredienser
2 kycklingar á ca 1 kg
2 pkt saffran
3 msk varmt vatten
4 msk pressad saft av citron
2 tsk korianderfrön
1 tsk kummin
1 tsk riven ingefära
2 vitlöksklyftor
1 msk salt
2,5 dl yoghurt
0,5 tsk kajennpeppar
2 msk smält smör
Instruktioner
Lägg saffranet i varmt vatten och låt dra i 10 min.
Torka kycklingarna och gnid in dem med citronsaft både inuti och utanpå. Pensla även saffransvattnet på kycklingarna och låt dem sedan vila i 30 min.
Rosta koriander och kummin på hög värme i en torr panna. Stöt dem sedan i mortel. Blanda ingefära och pressad vitlök med kryddorna och salt. Tillsätt yoghurt och kajennpeppar.
Smeta in kycklingarn med kryddblandningen. Täck över och ställ dem i kylskåpet ca 12 h.
Lägg kycklingarna i en ugnssäker form. Smält smöret och droppa det över kycklingarna. Ställ in formen i ugnens nedre del i 175 C ca 1,5h.