Saffranskyckling

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 2 timmar

Den här rätten kräver visserligen en del tid, men med aromen från den doftrika kryddblandningen är det ett sant nöje att vistas i köket under tillagningen. Servera med en sallad och tunnbröd

Ingredienser

  • 2 kycklingar á ca 1 kg
  • 2 pkt saffran
  • 3 msk varmt vatten
  • 4 msk pressad saft av citron
  • 2 tsk korianderfrön
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk riven ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk salt
  • 2,5 dl yoghurt
  • 0,5 tsk kajennpeppar
  • 2 msk smält smör
  • Instruktioner

    1. Lägg saffranet i varmt vatten och låt dra i 10 min.
    2. Torka kycklingarna och gnid in dem med citronsaft både inuti och utanpå. Pensla även saffransvattnet på kycklingarna och låt dem sedan vila i 30 min.
    3. Rosta koriander och kummin på hög värme i en torr panna. Stöt dem sedan i mortel. Blanda ingefära och pressad vitlök med kryddorna och salt. Tillsätt yoghurt och kajennpeppar.
    4. Smeta in kycklingarn med kryddblandningen. Täck över och ställ dem i kylskåpet ca 12 h.
    5. Lägg kycklingarna i en ugnssäker form. Smält smöret och droppa det över kycklingarna. Ställ in formen i ugnens nedre del i 175 C ca 1,5h.
    6. Rätten går att frysa

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben