Persisk saffranskyckling

Serverar: 4 portioner

Gyllengula, festliga kycklingspett har len smak med spets av citrus och curry. Även barnens favorit!

Ingredienser

  • 500 g kycklinginnerfilé
  • 1 pkt saffran (½ g)
  • 1 dl hett vatten
  • 1 tsk grillkrydda
  • 1 tsk salt
  • Pressad saft av 1 citron
  • 3 msk smör och rapsolja
  • Saffranssås
  • 1 tsk curry
  • 1–2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 2 dl vatten
  • ½ hönsbuljongtärning
  • 2 dl crème fraiche gourmet saffran och tomat
  • ½ msk majsstärkelse
  • Instruktioner

    1. Rör saffran med hett vatten tills det har löst sig. Blanda med övriga ingredienser och marinera kycklingen 30 min.
    2. Sätt ugnen på 225°.
    3. Trä upp kycklingfiléerna på grillspett eller blötlagda träspett. Stek högt upp i ugnen ca 15 min.
    4. Fräs curry och vitlök i smör och tillsätt vatten, buljongtärning och crème fraiche. Rör ner majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt sjuda på svag värme några minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben