Kryddig saffranskyckling

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 40 minuter

Ett recept som passar i vintermörkret.

Ingredienser

  • 800 g kycklingfilé
  • 1 paket saffran
  • 3 st vitlöksklyftor (pressade)
  • En gnutta cayennepeppar
  • 2 msk ketchup/chili ketchup
  • 1 st rivet skal från en citron
  • Salt och peppar
  • 2 st paprikor
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser i en plastpåse till en marinad. Lägg ner kycklingen och låt stå i 1-2h. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka paprikorna, placera dem och kycklingen på en plåt i ugnen i 25-35 min.
    2. Alt nr 2.
    3. Koka upp ris enligt anvisningarna på paket men lägg till 1 paket saffran och 1 grönsaksbuljongtärning, Stek kycklingen tillsammans med alla kryddor och paprika men ta bort saffran (används istället till riset).

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben